click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text

Tuesday, July 3, 2012

Kanak-kanak hilang...!

 Atikah Nazirah Latep (kanan) yang pernah hilang...bersama abang Hadif dan adik  Nurul Wahida...

Aku mengerti perasaan ibubapa yang kehilangan anak., sebab kami pernah mengalami pengalaman yang sama sewaktu tinggal di USJ13, Subang Jaya 12 tahun dulu...Hampir luluh seluruh badan bila mendapat berita anak perempuan  ke 4 kami yang ketika itu berumur 3 tahun hilang... Aku yang ketika itu sibuk menguruskan tiket penerbangan bibik yang ingin pulang ke kampung, hampir terjelepuk bila tiba di rumah dan dimaklumkan anak ke 4 aku tiada dirumah. Isteri menyangka, anak mengikuti aku. Padahal semasa pergi memang benar anak ada mengekori kereta aku dan sangkaan aku ahli keluarga yang lain menyedari dan membawanya masuk ke rumah.

Aku buntu seketika. Laporan polis jiran sebelah tolong uruskan. Dengan bantuan jiran gerakan mencari segera dilakukan di sekeliling taman. Lebih kurang 8 malam kami mendapat panggilan telefon dari pihak balai untuk pengesahan kanak-kanak perempuan yang ditemui  dan  berada di pusat asuhan kanak-kanak berdekatan. Bergegas kami ke sana . Sukar untuk kami gambarkan perasaan ketika itu. Kami peluk rapat dan kucup sepuasnya anak kecil yang masih belum mengerti apa-apa..Hanya aliran airmata kegembiraan mengirngi penemuan itu...Pihak pusat asuhan memaklumkan seorang apik yang berjogging menemui anak aku berkeliaran seorang diri di taman perumahan bersebelahan...! lalu menyerahkan ke pihak pusat asuhan tersebut. Mujur pihak asuhan segera menghubungi pihak polis.

                                 Atikah (kiri) bersama adik Nurul Wahida 12 tahun dahulu...

Bayangkan kehilangan yang bermula jam 4 petang dan berkesudahan 8 malam telah mengundang kegelisahan yang amat dahsyat. Aku tak dapat gambarkan  perasaan yang ditanggung oleh jiran setaman aku sekarang yang kehilangan anak lelaki beliau berusia 7 tahun..Sehingga berita ini ditulis  masih tidak diketahui nasib yang  menimpa anak beliau

Berikut sedikit maklumat kehilangan. Semoga paparan ini sedikit sebanyak membantu mengesan kehilangan anak teman aku itu..Amin. ...HILANG SEJAK SEMALAM..
Muhammad Izzat Saffuan Mohd Sukri
Umur : 7 Tahun

Kali terakhir dilihat - pukul 6 petang , 2 Julai 2012 di kawasan Masjid Cahaya Iman, Bdr Country Homes, Rawang

please share...

HUBUNGI : ABU: 013-223 2557 YIE: 019-348 6694

Kepada yang memiliki anak-anak kecil berwaspadalah...Jangan jadikan trauma kehilangan anak menjadi milik anda...

3 comments:

 1. insyaAllah.. akan aku kongsikan.. mudah2an ddapat kembali mencari adik Izat dgn bantuan Allah SWT

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alhamdulillah izat telah ditemui..t.kasih atas keperihatinan semua...

   Delete
 2. Kat mana dijumpai? Risau juga saya sebab saya selalu solat di sana

  ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK