Saturday, November 9, 2019

Taman Tasik Elmina Shah Alam..

 Sabtu 9 Nov 2019

Jom sihat harini di Taman Tasik Elmina, Shah Alam., kawasan rekreasi baru.Sering kali lalu Lebuhraya Guthrie teringin nak mencuba..Dulu, sentiasa mengikuti perkembangan pembinaannya.


Bermula dari  kawasan berpaya, kini tasik binaan selain dijadikan kolam takongan tebatan banjir, persekitarannya dijadikan   taman rekreasi.Melihat kepada jumlah  kehadiran pengunjung, matlamat serampang dua mata ini boleh dikatakan berjaya.

Perancangan bandar baru oleh pemaju ternama sentiasa memperuntukkan kawasan hijau. Mereka tidak kedekut dengan rezab awam. Landskap dirancang dengan rapi. 


Berjogging disini menjanjikan kepuasan kerana kawasan rekreasi adalah luas dengan pelbagai trek pilihan. Jika merasakan trek di sekeliling tasik masih tidak mencukupi, pengunjung boleh memilih berjogging ditrek  pinggiran jalan di sekeliling taman perumahan. Pokok pokok yang ditanam sepanjang trek, walaupun ketika ini belum begitu matang,  bakal mewujudkan sausana seperti taman rekreasi yang sangat luas.

Tidak teragak agak menjadikan taman ini sebagai kawasan alternatif berjogging pilihan.

Jom jom kita ke sana...

3 comments:

 1. Wak tak sempat nak berjoging
  pagi2 dah mikul cangkul r tong racun

  ReplyDelete
 2. hehe berkebun dah lebih dari berjogging wak...

  ReplyDelete
 3. Izin promo ya Admin^^
  bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
  mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
  mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik dan menguras emosi
  ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
  add Whatshapp : +85515373217 ^_~

  ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK