click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text

Saturday, October 30, 2010

TREK EMERALD

Trek ini berhampiran dengan taman aku tinggal..Trek merupakan kawasan perumahan yang sedang dibangunkan..Panjang trek 7-10km.. Profil trek adalah berbukit-bukau dan sedikit landai..Pendakian paling mencabar adalah melalui laluan bercerun berhampiran dengan tangki air Syabas dimana panjang pendakian melebihi 100m pada kecuraman melebihi 30 darjah..Hari pertama mendaki, aku hampir gagal ke puncak kerana kehabisan stamina..nyaris gelap pemandangan..Semasa turun cerun boleh memilih laluan berturap atau laluan offroad..Fuyoo..Silap kawal brek boleh membawa padah tersembam ke bumi.. Sekiranya tiada teman berkayuh aku suka layan trek ini sendirian..Laluan trek juga melintasi Lebuhraya PLUS,jadi boleh lah melepaskan lelah sambil memerhati gelagat pemanduan orang ramai dari atas jambatan..

Kepada teman-teman di luar sana yang mempunyai banyak masa terbuang..jomlah berkayuh InsyaAllah Badan Sihat..Duit Selamat..Ha Ha..

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK