Saturday, August 22, 2015

Jan pun Jan lahh...

Ibarat asam pedas... Ada asam pedas terlebih rasa asam keping, ada yang terlebih gula..terasa lebih daun kesum atau bunga kantan pun ada..Pendek kata  ada jer rasa yang tak kena..Tapi yang ini hampir perfect..adunan masam, manis dan pedas dia muaahhh...Hehe susah nak terangkan ke orang bukan mat motor nih, terpaksa buat analogi asam pedas...Begitulah gambaran motor baru aku ..Baru bukan sebab model baru atau 'band new;,tapi baru sebab baru saja memilikinya..Motor terpakai...Buang 2 ambik 1. Dulu kemaruk motor kini dah tak larat nak jaga, cukuplah hanya sebijik..Memang dari dulu berkenan yang ini.. Ternyata untuk ketika ini pilihan yang tepat..


Foto ihsan Pak Google..nak nampak lg ganazz hehe

Ujian pertama semalam ke Pasir Gudang . Ride solo...Rasa syok saja pada kedudukan tinggi...Pulas pulas throtel pergi.. pulas pergi...Kita dah bawak boleh tahan laju pun ada lagi driver  yang nak tunjuk handal.. cucuk cucuk rapat kat belakang...Hangin betol...Kalau jalan di depan  lapang oklah juga... Jalan dihujung minggu kan banyak kenderaan ...Takda masalah untuk bagi laluan .. Tahu dahh.., bergerak ke depan sikit akan sangkut balik..Aku suka mainkan driver cam ni... Beri laluan , masa dia sangkut,  tekan hon...Pastu kita mencelah tinggalkan  balik..Pastu tunggu lagi ...Ok juga ada driver macam ni setidaknya tidaklah ngantuk...

Walaupun tinggi. disamping kelengkapan tong kiri kanan yang lebar, motor masih boleh dikawal dengan agak mudah..Hiway ke Pasir Gudang semalam sesak teruk.. Bila laluan utama takda ruang mencelah maka gunakan bahu jalan tak berturap... Ok.. Lulus ujian..Kombinasi lain aku tersangat suka, cuma bunyi ekzos yang sedikit kurang. ...Walaupun dah tukar ke ekzos standard, bunyi ketika kelajuan tinggi agak membingitkan....Sebelum ini pemilik asal memasang ekzos sport..Ketika itu lagilah tak tahan, macam bunyi lori bawak ikan..Sesetengah orang suka bunyi bingit seperti ini...Tentang bunyi aku lagi suka bunyi RT atau V Strom aku dulu.

Keseluruhan aku bagi markah 9/10. Nampaknya kena cari penyumbat telinga... Mana tau dengan aksesori itu nanti markah boleh naik 10/10  hehe..

Jom jom naik motor..


1 comment:

  1. Waaa....best nie Kang. Moto Long Way Down and Long Way Round nie. Lagi panjang kaki lepas nie kot...share experience pasal motor nie ya. Enjoy ride..

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK