Thursday, June 20, 2013

Baru tak semestinya cantik, lama tak semestinya hodoh...

Minggu-minggu kebelakangan ini kedai barangan lama mencuri tumpuan aku. Sering meninjau-ninjau kedai kayu  dan perabut lama . Melihatkan hasil binaan wakaf terdahulu, aku seolah ketagih menggunakan barangan lama. Kali ini untuk kedai gunting rambut pula. Kedai  dalam proses ubahsuai., 95 peratus siap...Mengambil berkat bulan Ramadhan yang bakal menjelang pada 10 Julai 2013, 1/7/2013 Insya Allah kedai sudah boleh menerima pelanggan.

Nak mudah cari saja yang baru. Namun jika bajet terhad boleh saja mencuba barangan terpakai.  Dengan sedikit usaha mengunjungi premis-premis  barangan lama, anda mampu  memperoleh khazanah lama dengan harga yang jauh lebih murah.

Namun jangan teruja sangat dengan harga yang ditawarkan terutamanya untuk perabut-perabut ., kos penghantaran perlu  diambil kira. Kekadang lebih berbaloi membeli barangan baru.

 Walaupun  menggunakan barangan terpakai, sedikit tips 'pakar' dan  rujukan di internet, anda mampu menggubah barangan lama menjadi ikon idaman anda.

 India mari..." Mana ada rosak...luar saja kotor, dalam banyak baik ...ini kayu lama  banyak tahan la dei..."

 Acheh mari....Khidmat tukang yang sama ditagih untuk menyiapkan  kedai gunting rambut...

 Kayu-kayu lama jika dibaikpulih mampu  menyerlahkan kecantikan asli . Sebagaimana model-model wanita...kekadang taklah secantik mana, setelah disolek, boleh menyembunyikan kehodohan dan menyerlahkan keayuan...


                                Besi lantai pun gunakan besi-besi terpakai yang kekadang menyemak saja dalam stor. Kalau dijual kepada peraih barangan lusuh entah berapa sen saja boleh diperolehi. Elok disembunyikan dibawah lantai     ..haha


                                         

Dan inilah hasilnya... Paling seronok bila melihat  tetamu  Ep Rawang Homestay kami  berpusu-pusu melepak disini...

Aku harap pelanggan -pelangan juga akan berpusu-pusu ke kedai gunting rambut kami yang bakal dibuka...Koleksi gabungan barangan lama dan baru kedai gunting rambut kami akan kami kongsikan dalam entry akan datang...

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK