Wednesday, July 10, 2013

Kita Boleh...!

Big bike shop di Puchong...menjual dan membaiki motorsikal berkuasa tinggi. Juga menjual alat ganti dan aksesori. Pengimport tunggal Royal Enfield . Lagi artikel mengenai Big Bike Shop boleh di baca Royal Enfield Kini Kembali


Mail Motor di Batu 16 Rawang sangat popular terutama dikalangan ahli Lanun Bikers...Kini bengkel bertauliah Harley Davidson...
#

Harraz Auto di Bt 12 Rawang menjadi pilihan pelanggan kereta kontinental...

Setiapkali ingin membaiki atau membeli aksesori kenderaan atau apa saja urusan ekonomi  jangan lupa dahulukan kedai  milik orang islam kita. Sewajibnya kita meningkatkan ekonomi rakan seagama. Khidmat mereka lebih jujur. Serba sedikit kekurangan adalah perkara biasa.. Jika kita perhati lebih 90 peratus pemilikan motorsikal dikuasai oleh orang kita, ironinya pengusaha bengkel juga penjual motorsikal masih dikuasai oleh orang lain. Aku lebih suka berurusan dengan orang kita kerana secara logiknya pengetahuan mereka dalam membaiki kenderaan adalah lebih baik kerana  kebanyakan pengusaha bengkel  kita adalah bikers.

Aku tumpang bangga bila bilangan pengusaha bengkel orang kita semakin bertambah. Kita mempunyai pilihan untuk menghantar kenderaan dikalangan orang kita sekiranya tidak berpuashati dengan mutu perkhidmatan pengusaha terdahulu. Setidak-tidaknya imej buruk yang ditonjol sesetengah pengusaha akan  tertebus oleh pengusaha lain yang semakin ramai. Beginilah senario dikalangan pengusaha bengkel milik bukan islam. Bukan semuanya baik bahkan kekadang jauh lebih teruk berbanding mutu orang kita namun bilangan pengusaha mereka yang ramai dapat mengabui mutu pengusaha yang teruk.

Jom berubah dan sokong..Kita boleh...!
No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK