Thursday, August 28, 2014

Musim Haji Kembali lagi...


Masa berlalu begitu pantas.. Siapa yang berlengah akan tertinggal...Walaupun masih segar kenangan berada di tanah suci tahun sudah, kini setahun kenangan itu telah berlalu., Musim haji telah menjelma lagi. Beberapa penerbangan telah selamat mendarat di sana. Dikhabarkan sesiapa yang mendaftar pada 2007 mempunyai harapan cerah untuk dipanggil menunaikan haji tahun ini.. Yang sedang menunggu keputusan rayuan semestinya berdebar menunggu jawaban.

Kepada yang belum mendaftar apa lagi..Mendaftarlah..Tidak mengapalah walau tarikh dijangka pergi begitu lama . Setidaknya niat telah tersemat didada. Diharap terlepaslah dari pertanyaan andai berpisah nyawa dari badan..Diluar kemampuan manusia merancang...Tidak berkemampuan dari segi material bukan alasan.. Di tanah suci nanti kita akan bertemu dengan jemaah pelbagai latarbelakang yang jauh lebih dhaif..Jika itu alasan kita. Mereka bergolok bergadai semata-mata ingin ke sana.. Kita yang diberikan kelebihan nikmat kesenangan kenapa tidak dimanfaatkan sebaik mungkin...

Selamat berangkat ke tanah suci kepada para jemaah..Moga dipermudahkan segala urusan. Aaminn

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK