Friday, September 24, 2010

KITA BERSAUDARA

 
 
 
 
Posted by Picasa


24 hb Okt 2010, balik dari site Nilai,lalu jalan pintas Salak Tinggi-Putrajaya-Elite..Hujan sangat lebat, jalan sesak ,mujur aku naik skuter..boleh lalu celah-celah kenderaan.,berhampiran Selangor Science Park, dua biji motor berhenti dilorong kecemasan..satu kapchai dan satu lagi EX9 macam aku punya..Aku tanyalah kenapa..mamat tu bgtau skuter dia tetiba padam..Bila check hose minyak mungkin tercabut..Ini lorong kecemasan..bahaya..! Di kawasan inilah adik aku eksiden patah kaki 2 bulan lepas..Dia pulak kejar Flight pukul 7,bermakna ada sejam lagi..Sebab aku tidak biasa menolak motor, kami bertukar motor, mamat ni ride sambil tolak skuter yang aku naik tu..guna kaki..hampir 3km jugalah sebelum dapat parking motor di Esso RNR Dengkil..Dia perkenalkan diri Lan Matrix dari Gombak.

Masa suntuk, sembang panjang pun tak sempat..terus bonceng aku ke Terminal LCCT kejar flight ke Kuching. Sampai LCCT 6.45..Terimakasih kepada Mamat kapchai kerana tolong escort sepanjang perjalanan ke R n R Dengkil..Betullah..ikatan persaudaraan tetiba terbit walaupun tak kenal sebab sama-sama naik motor..Sejenama pulak tu..Yea..ya kita adalah bersaudara..

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK