Thursday, May 23, 2013

Allahyarham Rosli Abdullah dalam kenangan...

Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali. Alfatehah untuk rakan karib ku Allahyarham Rosli Abdullah 48 yang kembali ke rahmatullah pada Khamis 23 Mei 2013 di KPJ DMC. Walaupun bermastautin di Bdr Country Homes, Rawang, atas permintaan keluarga beliau, jenazah  selesai disemadikan di kampung kelahiran Sanggang Temerluh selepas isya hari yang sama.

2 minggu menghidap demam  dan minggu terakhir dimasukkan ke hospital. Keluar hospital dan masuk semula pada magrib selasa, tidak sedarkan diri keesokan pagi sehinggalah menghembuskan nafas terakhir lebihkurang jam 10 pagi khamis. Difahamkan punca kematian adalah komplikasi dalam perut dan kegagalan hati.

Aku berpeluang melawat beliau diawal kemasukannya dihospital, bersembang dengannya. Walaupun keinginan bermotorsikal besar tidak seghairah sewaktu beliau sihat dibulan-bulan terakhir, namun topik perbualan ketika itu pasti akan menjadi kenangan. Di akhir hayatnya tetakala kami menggosok tengkok dengan harapan melegakan pening-pening yang dialami, sempat beliau bertanyakan ...

'Siapa ni...?'

'Akulah...Latep"

" Latep motor besar...?"

"ha.."

Itulah perbualan terakhir aku dengannya sebelum beliau diusung ke hospital...Semoga rohnya tergolong dalam golongan orang yang dirahmati. Amin. Al Fatehah...


No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK