Thursday, October 4, 2012

Bon Voyage anak-anak...

4/10/2012, Khamis

Diam tak diam 3 bulan telah  berlalu. Pelajar kembali dari perantauan  Mesir menamatkan cuti  di tanahair setelah bersama keluarga semenjak awal Ramadhan lagi. Pagi tadi lebih kurang 30 pelajar termasuk anak aku kembali semula ke sana untuk memulakan penggajian difakulti masing-masing. Terasa begitu pantas masa berlalu..Apalah ada dengan 3 bulan, sedangkan  3 tahun anak-anak diperantauan dirasakan tersangat baru ,   pejam celik 3 tahun lagi, insyaAllah anak-anak akan menamatkan pengajian.

Seawal jam 5 pagi kami telah bergerak ke KLIA supaya tidak tergesa-gesa mengejar jadual penerbangan jam 9 pagi.

InsyaAllah ada kelapangan dan rezeki kami pulak yang akan menziarahi anak-anak  disana nanti. Sementara pelajar ada disana bolehlah menumpang kediaman dan menjadi penunjuk jalan kepada  ibubapa yang berkesempatan kesana.

Selamat menyambung semula penghidupan di perantauan  anak-anak sekelian. Sermoga berjaya dunia akhirat.


6 comments:

  1. Replies
    1. Terimakasih GR, aku pun teringin bergerak solo ke luar negara spt saudara, tapi belum cukup berani hu hu...kalau ilmu membaiki sendiri motor penuh didada, memang sorang-sorang aku terjah...

      Delete
    2. Seriously Brahh, aku gamble aje.. contoh mcm solo ride ke Laos tu, aku tak plan pun... tiba2 bangun pagi, teringin nak ride ke Laos..

      Petang nya, beli road map Laos (aku tak pakai GPS), pack baju, isi minyak full tank, tukar duit RMB China, US Dollars dan Thai Baht..

      Esok pukul 3.00 am Pagi nya, terus ride ke Laos..

      Gile kan?? hahaaa

      Delete
    3. wahh..nampaknya kena belajar ikut stail lu bro...kekadang kena gila-gila baru ada thrill...thump up bro...!

      Delete
  2. Kang, kita kena attend class Globe Rider nie!! Berani dan tekad!!

    ReplyDelete
  3. keberanian menonggang sendirian adalah bonus..tp aku berpendapat jika ke tempat asing seeloknya berteman spy dpt berkongsi masalah sekiranya terjadi apa2 hal...

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK