Monday, June 4, 2012

Saat itu akan tiba...!





Pagi Ahad 3 Jun kami berkayuh lagi di FRIM...buang lemak yang bertepek setelah hampir seminggu makan tidur di Brunei. 4H3M disana bertambah 2 kilo berat badan. Patut pun pakai seluar terasa sendat dipinggang. Kayuh ke FRIM ikut jalan belakang bermula dari Hospital Sg Buloh. Jarak dicatatkan 23km. berkayuh ni memang best ...tersangat penat dan muak berkayuh. Betul-betul puas, balik rumah, mandi, solat terus Zzzzzz...



Seronok berkayuh disini walaupun matahari menegak dilangit, sausana sekeliling tetap nyaman...



Cuba korang perhati brader baju biru tuh... lencon baju dengan peluh..ini baru betul puas berkayuh..bukan tipu-tipu siram air ok. mengah tak hilang setelah mendaki bukit, sampai nak terputus urat nafas. juga urat keting...ha ha..kalau macam ni punya riadah , balik rumah nak membedal nasi seperiuk pun ok. makanan yang diambil ditukar menjadi tenaga., bukan jadi penyakit..

Bila keletihan hingar bingar anak-anak bercuti tak jadi masalah. tidur tetap tidur..Sedar-sedar pukul 3 ptg. Cantik..! haritu ada perlawanan hoki Sultan Azlan Shah di Ipoh Perak. Malaysia lawan Korea. tapi tak berapa teruja menyaksikan perlawanan sebab perlawanan adalah anti klimaks. penentuan tempat ke 5 dan ke 6. Aku tengok lebih kurang saja sekadar memenuhi waktu sementara tunggu jam 5 ptg. Yang ini memang aku tunggu-tunggu..GP moto3. Ho ho...

Dari mula sampai akhir aku terpaku depan TV...Panas punggung tak senang duduk, tapi sejuk kaki asyik-asyik ikut tekan brek  bila pelumba mula masuk konar dan nampak rider mula merapati antara satu sama lain..huh huh.. nampaknya melepas lagi harapan anak jawa Banting naik podium walaupun satu ketika beliau berada di tempat kedua, pertama.. tetiba jatuh ke tempat 11...berbaki 4 pusingan terakhir dapat rebut semula tempat ke 2.! yang tak best tengok race motor nih..walaupun pelumba berada dibarisan hadapan belum tentu boleh  menang perlumbaan. Pintas memintas sehinggalah ke pusingan terakhir. Melintasi garisan penamat berada ditempat ke 8...Syabaslah jugak kerana masih dikelompok sepuluh terbaik...baca paper hari ni masalah brek mengganggu tonggangan beliau...hu hu..patut pun bila ambik konar tetiba gerombolan pelumba lain dapat memintas dia...

16hb nanti cuba lagi di Silverstone England ..Mungkinkah saat itu..?

Go Zulfahmi..Go.!!!!!!

1 comment:

  1. Go go Fahmi go...Ko memang terbaik laa!! Pueh den nonton, walaupun dapek tompek ko lapan yoo..Hidup Kang Latep!..Ehh...

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK