Wednesday, June 13, 2012

Pergh...! laju gilerr...!



 Gambar sekadar hiasan..bukan laluan Pekan -Rompin..disana tak sempat pusing kepala ..Zuup...Hilang...! apatah lagi nak ambil gambar...

Kalau di lebuhraya PLUS ke utara pemanduan kami diganggu oleh gerombolan konvoi motorsikal bermarshal, laluan antara Pekan - Rompin  pada pagi Ahad 10hb terganggu pula  oleh tonggangan laju giler mat-mat motor perang...pergh..! keadaan jalan sepanjang pantai memang cantik dan berliku, sebab itu barang kali mat-mat motor perang menguji skil dan power motor masing-masing...Aku yang gayat memerhati dari dalam kereta mengetap gigi saja melihat aksi mereka mengambil konar tajam dan terlindung dengan tiba-tiba kedapatan kenderaan menongkah arus dihadapan.. gilerr...!

Tapi taklah semua yang bawak laju sembrono macam tu..sebahagian ada yang menonggang berhemah. Sampai konar terlindung  mengambil sedikit waktu, yakin selamat baru membuat pintasan..Cuma hati jangan mudah terbakar dengan mamat yang tiba dahulu dengan pelbagai kutukan nanti...Sebab itu kepada penonggang baru, anda kena tebalkan telinga sekiranya ingin menyertai kumpulan seperti ini. Lagi anda layan lagi teruja mereka menyakat anda... tips mudah- buat taktau saja....atau lagi mudah mufarakah saja dari kumpulan ini...he he...peganglah moto ini..."Apalah guna keterujaan 10-15 minit, sekiranya kesengsaraan akan ditanggung disepanjang hayat."

Untuk merasai kemeriahan konvoi seperti ini cubalah join atau pasang telinga semasa mereka berhenti minum/makan nescaya banyak maklumat atau tips berguna yang boleh dikongsi berama..Cuma kekadang sesetengah rider sembang saja lebih..bawak 200 ke atas saja...sering bertukar ganti padding lutut..pergh...asyik-asyik cerita nak upgrade motor lebih power bla bla..lagi orang khyusuk dengar lagi seronok menggoreng..walaupun kekadang sampai hangit bau temberang...! ha ha...








2 comments:

  1. Keh keh keh...Geng geng motor perang nie tak bley bawak slow Kang. Nanti sakit pinggang..

    Tapi awas. Jalan Pekan - Rompin nie walaupun clear, bahaya tetap menanti sebab ada kampung kampung di tepi jalan. perumahan orang asli dan bimbang binatag liar melintas. Mohon di dilindungi..Amin.

    ReplyDelete
  2. He-he jalan pun terpaksa mengengkang sebab suit tebal...!

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK