Friday, February 18, 2011

Aku dan majikan ku...

Seronok ada banyak majikan nih...ha ha..bila mereka buat Hari Keluarga dapat joint sekaki..hari keluarga SN Akmida diadakan di Avilion Resort Port Dickson pada 18hb Febuari 2011. Terimakasih banyak pada Pengarah Urusan Tn Hj Samad kerana turut menjemput kami. Dapat juga kami bercuti di resort 5 bintang. Dahlah pergi pun turut dibekalkan duit tol dan minyak RM500 juga jajan...semoga bertambah murah rezeki majikan aku nih...

Aku sebenarnya hanya pekerja separuh masa di syarikat ni.,dalam seminggu adalah dua ke tiga kali aku menjenguk site aku di Kajang tuh...kehadiran aku memang separuh masa tapi tanggung jawab aku sepenuh masa sebenarnya...Mujur staf sepenuh masa dapat membantu dan memantau kerja dengan baik jadi ringan sikitlah beban tugas aku. Aku suka arrangement seperti ni keadaan menang-menang, majikan tak perlu keluarkan modal besar untuk menggaji staf senior memadai menggaji staf berpengalaman biasa saja.. aku pun takdalah membuang masa memantau kerja yang hampir sama setiap hari di site, jadi boleh lah aku membuat/ memantau kerja kendalian aku sendiri ditempat lain..

Berbalik hari keluarga majikan aku nih.. Ramai juga staff sepenuh masa majikan aku nih yang hadir lebih 60 orang tak termasuk ahli keluarga masing-masing...Aku sangat kagum dengan MD aku nih,penampilan sangat sederhana dan hubungan beliau sesama staff sangat akrab . Menurut beliau keperluan membayar gaji saja mencecah 500 ribu sebulan...Walaupun dia seusia dengan aku , tapi sungguh tinggi kewibawaan beliau. Aku pun ada staff juga yang perlu dibayar gaji tapi antara dia dan aku umpama langit dan bumi..Ramai yang bernaung mencari rezeki dibawah syarikatnya. Semoga dimurahkan rezeki lg bos...Semoga juga semakin ramai majikan muslim dilahirkan dibumi betuah ini...Kita memang boleh..!


2 comments:

  1. ya benar, halangan sebenar adalah diri kita. kalau kita fikir boleh..kita boleh..

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK