Friday, May 25, 2012

Cuti sekolah datang lagi...!

Cuti sekolah datang lagi...bagi yang mempunyai anak-anak sekolah diasrama, waktu nilah sausana rumah kembali meriah., dapur mula berasap semula..kalau sebelum ni gas setong boleh tahan berbulan-bulan , sekarang adalah waktu terbaik menukar tong gas baru. Tugasan terdahulu mula terpikul semula...menjadi tukang kejut anak-anak diwaktu pagi..Bebudak ni kalau tak dikejut silap-silap sehingga ke tengahhari baru mencelikkan mata. Taktaulah.., aku dulu tinggal di asrama juga, tapi tidor tetap awal, bangun pagi takdalah lewat macam anak-anak sekarang. Kekadang semasa tersedar ditengah malam sausana masih meriah mendengar mereka bergelak ketawa bersembang...itu yang liat untuk bangun suboh...

Waktu cuti sekolah juga waktu yang sangat aku tunggu...bila anak-anak ada dirumah, bini wa takdalah kesunyian ..ha ha..bolehlah wa ambil kesempatan untuk meronda naik motor. Sepatutnya masa anak-anak duduk diasramalah syok meronda naik motor dengan bini..boleh ronda negara orang macam mat-mat salleh buat..untuk jimat duit boleh tidor tepi jalan pasang khemah...yang jadi masalah bini wa gayat naik motor..wa pun gayat bawak orang...hu..hu..

Orang pompuan ni pun satu...bila ditinggal sendirian mulalah membebel selalu kena tinggallah, takda temanlah, sunyilah, bahayalah bla..bla bla..padahal berapa ramai  pompuan bujang, janda-janda yang duduk sendirian...takda apa-apa pun. Ini baru  bukak mulut nak meronda dah mula  cerita yang bukan-bukan...issh leceh betullah...sedikit sebanyak mempengaruhi pogram naik-naik motor bersama rakan-rakan., sedangkan banyak  pogram yang sedang kami aturkan. Projek Menjejaki Susur Galor Melayu...menjadi agenda kami..Salah seorang sahabat sedang menyediakan thesis Phd beliau. mentee kepada seorang rider yang turut berkongsi minat kajian yang sama..Syok bila mendampingi insan-insan hebat. Ride mempunyai matlamat. Kalau penyelidikan terpaksa menelusuri segenap benua...kenapa tidak.? Ada rezeki dan kelapangan, wa follow..

Bila geng motor nak buat Jelajah Borneo pada bulan September akan datang , aku lega..Waktu tu anak aku yang di Mesir cuti panjang dan dirumah..bolehlah temankan mak dia. Bolehlah kena tinggal yea...ha ha..

Jelajah Himalaya..? kami terpaksa menarik diri dahulu kerana koata penganjur Big Bike Shop sebanyak 17 orang telah dipenuhi. Selepas Jelajah Borneo lah baru ke sana.. Lagipun fund penyelidikan belum diluluskan ..namun berdasarkam maklumat terkini...Positif..!

Cuti sekolah...silalah datang lagi...!  ha ha..

2 comments:

  1. Cuti coming soon.. apa program baru??

    ReplyDelete
  2. NM, pergi jemputan kahwin sajalah musim cuti kali ni..lagipu 3 orang anak akan menghadapi periksa penting...tunggu hujung tahun kot...

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK