Thursday, December 12, 2013

Hero Hockey Junior World Cup- Malaysia mara ke Separuh Akhir

 Yes Malaysia layak ke separuh akhir hoki remaja dunia. Tewaskan Korea 2-1 diperingkat suku akhir sebentar tadi. Lawan di separuh akhir nanti adalah Peranchis yang membuat kejutan ke atas Juara Remaja Eropah Belgium 5-4. Peluang terbaik pasukan negara untuk mara ke akhir kerana kekuatan Malaysia berbanding Peranchis adalah seimbang . Lagipun Peranchis secara tradisinya bukan kuasa hoki dunia. Kekuatannya lebih kurang England saja yang Malaysia buli di peringkat Kumpulan D 4-1.

Perlawanan menentang Korea sukar diramal. walaupun pasukan negara mendahului 2-1 sehingga minit-minit terakhir, menyaksikan pemain Korea menggasak  gawang gol Malaysia di saat-saat akhir memang mendebarkan. Semangat pemain  Korea sangat kental  , walaupun kekadang tertinggal tapi diminit-minit akhir dapat saja menyumbat gol yang membawa kepada kemenangan. India menjadi mangsa Korea diperingkat kumpulan walaupun seketika  mendahului lawan.

Takpa debaran suku akhir sudah berlalu , kita nantikan perlawanan di separuh akhir   dan rasanya dah boleh berangan menyaksikan Malaysia ke peringkat akhir...hehe ramalan saja. Kita lihat saja nanti...

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK