Monday, December 9, 2013

Junior World Cup Hockey...Tahniah Malaysia..

Peluang, Bimbingan, Pendedahan . Kita  boleh menakluk dunia. Aku suka melihat anak-anak muda berjaya di persada dunia.  Dalam sukan kompetitif seperti motoGp, basikal dan hoki memang aku kagum. Benar, Malaysia belum menghasilkan juara dunia, tapi dapat beraksi dalam acara dunia adalah satu pencapaian. Sebagaimana Jepun dan Korea dulu yang sering menjadi belasahan bila mula beraksi dalam bolasepak Piala Dunia, kini tidak lagi. Silap haribulan pasukan hebat  boleh kecundang. Apabila layak secara konsisten   peluang untuk menang adalah cerah.

Kepada pasukan Hoki Junior yang beraksi di Kejohanan Piala Dunia , India, Syabas..! Moga kemenangan sentiasa berpihak kepada anda. Tebaru Malaysia menang  ke atas England  4-2 untuk mengungguli Kumpulan D. Lawan di suku akhir nanti samada India atau Korea. Untuk rekod Malaysia menang ke atas New Zealand 3-2 di permulaan kejohanan , diikuti menang ke atas Afrika Selatan 2-1.

Itu untuk para remaja..Kepada warga tua walaupun tak boleh beraksi dikejohanan kompetitif  dunia dapat jadi juara kampong pun ok. haha. Jom kita beriadah...

8 Disember 2013, Sabtu
Jalan Gombak- Bentung lama
Jarak 35km. Riadah hujung minggu. Pergi mendaki, balik menurun...

                            
 R n R Genting Sempah...


Pelan-pelan kayuh lama-lama sampai juga. Jom join kami...

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK