Tuesday, July 17, 2018

Kembara UsCanada2018-D5 Calgary


13 Julai JumaatGolden ke Calgary tidak begitu jauh jadi boleh singgah ke Banff National Park. Lawatan ke Kanada seolah tidak lengkap jika tidak melawat taman negara ini.

Luise lake antara lokasi tumpuan.. Orang sangat ramai sehinggakan sukar untuk mendaptkan tempat parking kereta.. Sebaiknya menaiki shuttle saja.. Percuma walaupun tempoh menunggu agak lama... Sekiranya ingin menaiki shuttle persendirian caj 20 CAD ada disediakan.
Gagal mendapatkan tempat parking. Kami berpindah ke destinasi lain dulu.. Menaiki gondola . Berbanding caj 45 CAD memasuki taman jambatan gantung Capilano Vancouver..rasa sangat berbaloi membayar 35 CAD untuk menaiki gondola ini.. Dipuncak tinggi ini boleh menikmati pemandangan indah Tasik Luice dari kejauhan.

Kembali semula ke Tasik Luise.. Kali ini menaiki shuttle

Meneruskan perjalanan ke Calgary singgah ke Bandar Banff..


Hampir jam 8pm tiba diCalgary.. Terus saja mencari tempat makan.. Harini kami ke Munir Pakistani & indian food . Ternyata sangat mudah mendapatkan makanan halal di Calgary ini.. Caj makanan ok boleh tahan murah berbanding restoran yang telah kami kunjungi ditempat lain sebelum ini.


Kami akan berada di Calgary selama 2 malam.. Sebelum menuju ke Edmonton pada Ahad... 

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK