Friday, May 6, 2011

7 hari lagi...

Brader AR Mastor...

7 hari lagi sebelum kami berangkat ke Sumatera. Tiket flight sudah, bayar deposit  motor sudah..., alamak lesen antarabangsa belum..! harap-harap awal minggu depan selesai semuanya. Sebelum ni dah pun pergi JPJ, tapi tak ingat kena bawa gambar pulaak..

Berbanyak terima kasih kepada rakan bikers di forum SBM terutama kepada Brader Mus yang mengenalkan aku dengan Pak Dollah dari Medan Indonesia.  Maklumat diterima banyak membantu sebab aku baru pertama kali ke Sumatera...bermotor kapchai pulak tuu. Mujur Ar Mastor pernah ke Medan dan Bukit Tinggi, tapi ke Acheh dia pun belum sampai..Kerterujaan pertama kali pergi memang berbeza...aku suka 'feels' ni..

Dah bincang-bincang dengan Ar Mastor, trip kali ni mungkin nak cover Sumatera Utara saja meliputi Medan-Acheh-Danau Toba-Padang-Bukit Tinggi-Pekan Baru dan Medan semula. Jarak perjalanan tak lebih 3000 KM. Bergantung kepada keadaan, kalau tak sempat jugak. mengkin selepas Danau toba terus balik semula ke Medan..destinasi lain tu akan cover untuk trip akan datang...pergi kali ni kami tak nak tergesa-gesa...kami tak nak habiskan masa banyak di atas motor semata-mata nak pergi banyak tempat... kami nak rileks-rileks saja...

Aku suka pergi dengan Ar Mastor ni sebab trip beliau disertakan  penyelidikan berkenaan tamadun senibina melayu dll...dia arkitek kann..xpdc berilmiah la ni...boleh le aku nanti  menimba pengetahuan pasal tamadun Melayu nii...menurutnya pengaruh  tamadun Melayu boleh dijejaki sehingga ke  Nepal...Nama Gunung HIMALAYA membuktikan tamadun melayu pernah bertapak disana...pergh..!

Best..best..!  tak sabar aku nak dengar kuliah Ar Mastor lagi...he he..

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK