Friday, January 20, 2012

Selamat bercuti...

Lori tangki ni rosak ditengah jalan betul-betul diselekoh tajam..siang boleh tahan serba serbi kelihatan..kalau malam...? Mana pergi driver ni tak taulah , kon keselamatan  takda..issshh..naya-naya,,,!

Aku percaya ramai yang pulang ke kampung halaman sempena cuti panjang Tahun Baru Cina nih..Selamat pulang dan kembali aku ucapkan. Berhati-hati di jalanraya, malang tak berbau, kecuali terlangar lori babi, lori lembu dll...Jangan asyik layan mesej atau twitter atau fb dihandphone. Kalau korang perasan phone sekarang sekejap-kejap dapat mesej..ingatkan penting sangat rupanya promosi-promosi yang dihantar dari pelbagai pihak termasuk syarikat telco dll. tak usah kalut melayan mesej yang masuk...Tulisan dihandphone dah le kecik, bagi yang berumur terpaksa ditenung dekat atau dijauhkan phone baru nampak...argh naya hilang tumpuan  semasa memandu..Tumpukan konsentrasi semasa pemanduan..Bila mengantuk berhenti dan lelapkan mata sebentar..takda benda yang nak dikejarkan sangat...

Selamat pergi dan kembali. Ingat orang tersayang...

2 comments:

  1. Kang..Stuju sangat. Sekarang telefon dah semakin canggih dan banyak fungsi. Bukan sekadar sebagai telefon, bahkan merangkap tablet dan sebagainya. Macam macam dah boleh dibuat. Kecanggihan yang kadangkala semakin membahayakan dan juga mengurangkan masa kekeluargaan. Bilamasa nak bersembang kalau asyik 24 jam melayan sms, whatsapp, twitter, pesbook kat telefon? Adeh..

    ReplyDelete
  2. ABN, secanggih manapun tak lama bertahan..sekejap je dh keluar model baru...hu hu...

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK