Tuesday, January 11, 2011

Homestay-Kenapa homestay...?

Murah

Berbanding dengan hotel atau rumah penginapan, homestay adalah lebih murah. Kebiasaan penghuni homestay adalah berkumpulan, jadi bayaran per kepala memang jauh lebih murah...

Mudah

Kebiasaan homestay berada diluar zon sesak., jadi mudah untuk keluar masuk. Booking homestay pun dah boleh dibuat secara online. Siapa cepat dia dapat la..

Nak mencuci kereta atau motor pun boleh, tapi patut-patutlah kalau sepuluh bijik kereta semua nak cuci, kesihan pada tuan rumah kena bayar bil air lebih..ha ha ..


Selesa

Kemudahan yang disediakan di homestay sekarang semakin baik. Homestay turut dilengkapi dengan peralatan dapur, boleh memasak bila-bila masa..

Tinggal di homestay adalah lebih santai. , dapat berkumpul dan bersembang bersama ahli rombongan.

Sesetengah homestay terdapat kawasan parking luas. Nak buat majlis pun boleh.

EP Homestay

EP Homestay selain menawarkan penginapan harian turut menawarkan tempat untuk pelbagai majlis.



Dataran kejat sebelah dalam sesuai untuk khemah.



Sesuai untuk pelbagai majlis..

Ruang parking berbumbung pelbagai guna...


Perkarangan jalan yang lengang untuk menempatkan khemah tambahan jika perlu..





Kawasan laman luas untuk pelbagai peralatan


Selalu kami mendapat pertanyaan pasal buat majlis disini...Majlis yang pernah dibuat di EP Homestay adalah majlis perkahwinan, majlis pertunangan , majlis reunion, majlis BBQ dsb..kalau kami nak menerima semua permintaan, kesihan kat jiran-jiran..selalu sangat buat majlis tapi tak jemput diorang..iyealah bukan majlis kami...jadi kami nak limitkan majlis sebanyak 3-4 kali sahaja setahun. awal, tengah dan hujung tahun. Jadi siapa cepat, dia dapat.

Kemudahan disediakan.

* Kemudahan homestay.

* 2 Parking berbumbung luas yang akan dikhususkan untuk kegunaan majlis, jimat sewa khemah RM700.

* Kawasan parking dan laman terbuka untuk menempatkan khemah dan peralatan lain (Khemah dan Peralatan penyewa sediakan sendiri)

* Perkarangan jalan lengang depan homestay cukup memuatkan 6 khemah.(Khemah dan Peralatan penyewa sediakan sendiri)

Caj yang rendah untuk pelbagai majlis

- Rm 700 sehari sahaja

Kepada teman-teman atau kenalan teman-teman sekiranya berminat Sila klik EP Homestay diruang sebelah kanan atas blog ini., untuk maklumat lanjut

atau berhubung terus dengan Pn Nor Samani/Pn Sharifah ditalian 0132305355/0360931378.

No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK