Friday, April 22, 2011

Aku suka dengar bunyinya...



Barang yang aku beli online baru-baru ni...

Suzuki V Strom DL1000

Tong rupa  ni le yang aku beli dalam kotak di atas tuu...boleh muat 35 liter getah susu ni...motor ni kat gambar nampak macam lawa tapi kat luar macam tak seberapa la... lampu depan tu yang aku tak berapa berkenan...


Lepas Jumaat tadi aku pergi ambik motor  aku kat Naza PJ ..  Impresi pertama aku bila mula menunggang di jalanraya adalah bunyinya...Pada kelajuan 140km/jam, walaupun aku tak guna helmet full face bunyinya pergh.. syok betol didengar. lebih-lebih lagi bila memulas lebih minyak untuk memotong kenderaan..yess memang bunyi macam ni yang aku cari.. Karakter V-twin barangkali...Berbeza dengan enjin boxer BM aku yang agak memekakkan  kalau tidak menggunakan helmet full face. Enjin boxer BM aku syok didengar  hanya bila mengenakan suit helmet full face dia hatta pada kelajuan tinggi. . Hari Ahad ini aku nak bawa V Strom ini ke Johor untuk tugasan pertama dia  iaitu lawatan tapak di Kluang. Barulah boleh membuat penilaian selanjutnya...tapi tak maulah aku perah gila-gila sebab dalam pantang brader...

Lagi yang aku suka dengan V Strom ini walau pun tinggi tapi ringan.. berat dia dalam 205kg saja kurang 20kg berbanding BM aku..sebab tu agak  mudah dikendalikan walau dalam kesesakan . Kedudukan memang tinggi tapi bila hulur kaki errgh takda lah  tinggi  sangat..kaki boleh sentuh tanah dengan yakin walaupun terpaksa  menjinjit ..cuma ketinggiannya membuat aku sedikit gayat ...belum biasa barangkali..tong pun aku ingat bila dah sebulan guna baru aku nak pasang supaya terbiasa dengan gaya tonggangan yang serba baru ini..

Jom sarapan kat PD pagi Ahad ni..ha ha..

8 comments:

  1. Tahniah Kang.. dapat motor baru.. boleh kasi review sikit nanti...

    saya minat dengan motor touring ni.. tapi setakat mampu er6 saja la ni...

    ReplyDelete
  2. Wahaha best tu dapat motor baru :) Entahlah bila pula impian saya nak tercapai...

    ReplyDelete
  3. hu..huu hari kedua motor sudah kasi aku berpeluh, enjin mati tetiba kat trafik light.mujur 100m je dari bengkel kwn aku..bateri tak recharge. Naza ambik smula naik lori harini..

    ReplyDelete
  4. Aiks motor baru pun problem ke bro? Kira itu macam minggu suai kenal la :)

    ReplyDelete
  5. brand suzuki agak asing buat ku. dah biasa mengushar kawasaki. sapa tak minat superbike.

    ReplyDelete
  6. xtau lah nif..masa bwk cb90 dulu pun enjin padam kat trafik light...tapi motor tua kira padanlah..tp yg ni mileage pun tak berapa ada lg...dh kena tolak gak...sampai nak putus urat nafas mengaah..!jalan jem plak tu..perghh dugaan..ha ha..

    ReplyDelete
  7. mat joe, kawan sy en rosli ada duduk sama taman dgn u. dia naik yamaha fjr...sy suka suzuki sb ramai org tak suka dia..he he..

    ReplyDelete
  8. fasa 1 ke 2, tak perasan pulak ada fjr. z750 ada kt fasa 2

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK