Saturday, April 16, 2011

Jom kayuh lagi...!







Kurang stamina le ni..naik bukit sikit dah mula tolak basikal...

Bapak masuk trek, mak tolong perhati anak-anak kecil yea...

Karnival MTB Batang Kali.... ish.ish apasal kawan aku yang duduk di sini tak bagitau aku..kalau tak boleh join..,tak dapat hadiah tapi dapat mood penyertaan pun jadilahh....
Ramai rider dari pelusuk Malaya hadir...cakap saja lah dari mana..  Penang..? Johor ..?Pahang..? pendek kata utrara, selatan, timur, barat semua adaa...


Dekat 3 bulan juga kami tak ride bersama. Tak taulah apasal tetiba yang sorang ni  menyepi diri..Kawan aku yang sorang lagi tu  aku boleh faham lah... dia dah lama menduda pastu bulan dua baru ni dapat pulak bini baru jadi berehat sekejaplah.... semasa ketiadaan rakan karib ni, aku layan sorang-sorang jelah, pusing-pusing keliling taman.

Hari ni kebetulan mereka berdua ada kelapangan jadi kayuh semula ...Kami ikut trek biasa ke Sg Buaya. macam biasalah kayuh, kayuh,kayuh. , sampai sana sembang-sembang sambil pekena air kat gerai lepas tu baliik...boring kannn  inilah yang tak best bila buat aktiviti kat tempat sama...dah jadi seperti rutin, kurang kepuasannya. tapi oklah untuk mencergaskan badan dan minda...

Cuma yang bestnya hari ini tak sangka ada karnival basikal lasak disitu...dengar khabar hampir seribu orang menyertainya....wah bagus-bagus semakin ramai orang menyertai aktiviti sihat seumpama ini ...kami dah mulakan anda bila lagi...? Jomlah...!




No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK