Wednesday, June 29, 2011

Palang handle...

Elok Mail Motor pun jual aksesori jugalah....amacam mail...?
Cuba korang check aksesori ni kalau beli di kedai motor...confirm harga cecah ratus-ratus...diorang akan kelentonglah aksesori ni dah test kat offroad, bla..bla..Tapi mail cakap cari je kat kedai basikal....


Sebelum pasang palang V Strom aku dah cuba bawak jauh baru-baru ni...lengkap dengan tong belakang. Aku puas hati. walaupun gegaran adalah juga terasa tapi tak seteruk yang aku sangka bila bawak pada kelajuan melebihi 110. bila dah konsisten bawak pada kelajuan tinggi dilebuhraya LPT tak terasa jarum mula berlegar-legar dijajaran 120-130. ha ha..jangan ingat 120-130 km/jam..meter motor aku mph wei bermakna bergerak pada kelajuan 180-200km/jam...ok lah tu untuk motor DP. Masa trip tu seramai 7 orang.. FJR, GTR, Fazer1, fazer6, er6f,er6n dan Strom1000 ..selamba berdesup diorang potong aku..aku berada jauh dibelakang ..korang agak jelah berapa laju diorang bawak..takpa aku tak kesah pun...

Sekarang aku dah pasang palang handle., palang beli kat kedai basikal RM16, upah pasang RM10.. he he..pasang bukan sebab nak bawak laju macam diorang..aku nak bagi selesa ikut kelajuan aku saja...dah test semalam di lebuhraya baru LATAR..argh serupa macam sebelum pasang je..tapi masih bermanfaat kot untuk menghalang handle dari bengkok kalau-kalau motor tertumbang..Gegar yang aku maksudkan tu takdalah gegar yang teruk sangat..cuma jari-jari terutama sebelah kanan kekadang tu terasa kebas..kekadang hilang...penyakit motor dua silinder kot.. barangkali nak bagi selesa kena guna motor enam silinder macam BM baru atau Goldwing ..ha ha..

4 comments:

  1. Hi there! I just wish to give a huge thumbs up for the great data you may have
    here on this post. I shall be coming again to your
    weblog for extra soon.

    Look at my blog :: semi automatic rifles for sale in michigan

    ReplyDelete
  2. Howdy! I simply wish to give an enormous thumbs up for the good info you’ve gotten here on this post.
    I shall be coming back to your blog for extra soon.


    Take a look at my web page seo in guk album dl

    ReplyDelete
  3. Howdy! I just want to give an enormous thumbs up for the nice
    info you have got here on this post. I might be coming back to your weblog for more soon.


    my homepage ... semiconductor jobs

    ReplyDelete
  4. Hello! I simply want to give an enormous thumbs up for the great info you’ve got right
    here on this post. I will be coming again to your blog for
    extra soon.

    Also visit my web blog: seminole community college athletics oklahoma

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK