Thursday, August 4, 2011

100000km...Ride rivew

Bila aku check-check balik tripmeter motor-motor aku BM-65000km..!, Piaggio x9 masa jual dulu 30000km, V strom pun dah melebihi- 5000km..pergh 100000km lebih beb..! itu tak campur ride dengan motor kapchai ...semua mileage ni aku kumpul dalam masa 2 tahun 3 bulan saja...Dapat lesen motor 11/5/2009 .Tarikh ni juga motor BM aku keluar dari showroom..psst..psst..bulan pertama je 4 kali aku tumbang bodo..Sebelum daripada tu mana pernah aku bawak motor ..setakat naik motor kat kampong beli suratkhabar tu adalah...

He..he.. aku kategori lambat panas laa..orang lain semua dah menyampah bawak motor tapi aku baru nak mula...Sebab tu masa nak beli motor pertama  dulu aku tak tanya sapa-sapa...terus saja sambar 1200cc.. kalau tanya mesti semua nasihat jangan terus beli cc besar nanti susah nak handle...argh mujur aku tak tanya...berapa lama dah habiskan takuk-takuk cc motor di pasaran 70, 100, 125, 135.., 150..200..dsb argh lambat-lambat..! lagipun  nak jual balik motor bukan senang macam  jual kacang putih .. Nak jual motor kecik pun susah.. inikan pulak nak jual motor besar.....lainlah kalau korang sanggup potong harga..argh buat apa..!

Kepada sesapa yang hati berbelah bagi nak beli motor cc kecik dulu ke besar.., tiru saja macam aku...jangan tanya-tanya... tau-tau motor ada depan rumah...ha ha...

2 comments:

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK