Tuesday, November 29, 2011

Kayuhan Bukit Kiara...

Semalam  cuti umum, nak cari tempat parking di Bukit Kiara sangat susah, berlapis-lapis orang letak kereta  di tepi jalan menghala ke Taman Rekreasi Bukit Kiara. Semua mempunyai maksud yang sama iaitu beriadah... Kecil, besar, tua muda, lelaki , perempuan..Kesedaran menjaga kesihatan nampaknya meningkat amat ketara sekali. Semua orang takut sakit. Berjalan kaki, berlari, berbasikal dsb.
Aku suka bawa macam ni berbanding letak diatas bumbung...





Aku sangat suka trek ini. Walaupun trek berliku turun naik macam roller coaster tapi pendakian dan penurunan adalah separa extreme ,,mendaki dan menurun lebih kurang sama saja tidak terlalu panjang tak terlalu pendek Pendek kata secukup rasa.  Yang paling aku suka trek ini semua dilindungi kanopi pokok getah dan pokok hutan. Jam dah pukul 12tengah hari tapi sausana sangat nyaman. Lain kali kalau nak mula berkayuh lambat pun ok. Berbanding dengan trek-trek terdahulu aku paling enjoy melayan trek ini. Barangkali stamina aku pun dah ok sikit kot sebab pagi-pagi aku buat latihan kayuhan keliling taman. Berkayuh ramai-ramai bertambah enjoy, takdalah memanjang kena tinggal dibelakang. Terasa singkat saja jarak kayuhan walaupun tripmeter dah mencapai 11km. Kalau dulu di Trek Puncak Kemensah walaupun jarak adalah lebih 5km je lebih berbanding dengan ini, lutut rasa macam nak tercabut dan nafas tercungap macam lembu kena semelih.





Nampaknya boleh lah dijadikan trek regular.Kepada yang belum mempunyai basikal jomlah beli dan joinlah kami...!


No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK