Sunday, November 14, 2010

KAYUH SAMPAI LEBAM..ha ..ha..

Member aku Azman aka Mantem dari Ampang, Zamir dan Faizul dari Semenyeh, Ghazali aka Achong dan aku dr Country Homes Homes.,Rawang.,berkayuh pada Ahad lepas 14 Okt.

Tiba jam 8.00 pg selepas sarapan bersiap sedia dengan basikal masing-masing di perkarangan Masjid Country Homes Rawang. Jelas bersemangat semuanya..Azman minggu pertama kayuh basikal MTB baru beli..




Petanda kepenatan muncul bila geng fullsus mula ketingalan bila melalui kawasan berpasir lombong..Ha.ha pucat aku tengok muka Zamir dah lama tak kayuh sejak lepas raya lagi, baru minggu lepas mula kayuh semula katanya..



Bertemu dengan sifu mtb Kasren geng Sg Buaya..,Aku berbincang dengan dia mengenai laluan supaya menjadi kenangan kepada Jaguh-jaguh undangan Semenyih dan Ampang tu..ha.ha..


Bergambar di Gorgeous Dam Sg Buaya..Pergh aku ingat dam besar rupanya macam kolam pancing ikan..


Plan asal nak terus kayuh keluar Ijuk..tapi kami kasihan kat jaguh undangan Ampang dan Semenyih..pantang jumpa bukit, program mari kayu basikal dah jadi Mari Tolak Basikal MTB..Dah le panas.. jadi kami batalkan.




Dalam perjalanan balik entah berapa kali ambik nafas..he.he. baru ko tau penangan Trek Ladang WATERFALL...Zamir dan Man dah tobat dah..kayuh bukit offroad curam..,tapi tobat makan sambal belacan..bila hilang semput confirm layan lagi akan datang ..faizul orang muda jadi salur nafas panjang lagi..


Lega lah tu bila dah keluar hutan sampai 18 cawan air tebu di tibai..ha.ha.ha..

Kepada geng MTB lain kalau rasa handal marilah layan Trek ladang waterfall ini. he .he..

Jarak kayuhan lebih 30km.

2 comments:

  1. Salam..
    Tewas nyer raider dari Semenyih ngan Ampang mungkin disebabkan oleh BONUS Waterfall ngan Dam.

    AChong lu mmg power naik pas tu turun pas tu naik balik,,terasa hina laa pulak.

    Macamana pun terk XC tu memang bebaloi. Kiter org pasti akan kembali.
    TQ

    TQ

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK