Wednesday, November 24, 2010

THE POWER OF IT...


Kebanyakkan orang sekarang sekarang sudah celik IT. Generasi baru lagilah..walaupun aku merangkak-rangkak nak memanfaatkan kegunaan IT ni,tapi aku gagahkan juga le..Anak bini aku le jadi mangsa untuk aku mintak bantuan berkenaan penggunaan IT nih...

Sebab tuh bila ramai dah celik IT nih,cepat saja maklumat tersebar.. Tak hairanlah aktiviti berkenaan hobi ni mudah mendapat sambutan...Aktiviti berbasikal kalau dulu aku tengok mamat Bangla, Indon dan Bai jual kain je guna..tapi sekarang ni merata orang dah kemaruk berbasikal..

Aku ingat kalau buat balik aktiviti main guli atau cekuntet**.. he he.. mesti mendapat sambutan hangat kalu diwar-warkan di internet..Tekan butang dan lihat hasil.. selalunya ramai yang akan hadir...

Bila rajin menyertai pogram-pogram ini maka ramailah kenalan kita dapat..itu tak masuk kenalan online lagi. Ini sangat baik untuk mewujudkan rangkaian kerjasama...jangan biarkan peluang ni berlalu begitu saja...


** ha.. ha ..masa aku kecik dulu kitorang selalu main game cekuntet nih..tak taulah pulak kat tempat korang dipanggil game apa..kayu umpan sejengkal letak atas tanah berlubang sikit,dan cungkil/sungkit guna kayu panjang sedepa..bila kena sungkit kan jauh kayu umpan kecik tu terbang...tapi kalu pihak lawan dapat tangkap di udara kira aotomatik matilah pemain yang menyungkit tuh..kalau tak pihak lawan kena baling kayu umpan bagi dekat dengan lubang sungkit. sekiranya kayu tu jatuh dekat lubang dan jarak lebih pendek dari kayu penyungkit pun kira mati jugak ..Tapi kalau dapat penyungkit terer dilibas kayu umpan..tuu dia jauhnya terbang..! masa ni tak boleh tangkap daah..ukurlah guna kayu penyungkit berapa depa dapat...lagi banyak depa, kira menang la.. ..he he..tapi ingat kena pakai safety gears spt helmet..dapat helmet yang berjaring besi lagi bagus sebab kalau kayu umpan tersinggah kat muka takdalah bintat dan luka..kah.kah.kah..!

1 comment:

  1. Nie main "cungkis mata" kot?...hahahaa. mungkin teori main sama, tapi nama berlainan.

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK