Thursday, November 11, 2010

SYOKNYA BEREKSPEDISI ....




KELENGKAPAN BEREKSPEDISI..HA.HA..

Dengan adanya flight tambang murah, untuk ke sesuatu distinasi luarnegara sekarang ni lebih cepat dan murah., Sebab tu ramai yang tertanya-tanya apa syoknya berhari-hari mengembara atas motor,padahal tempat yang dituju boleh dihubungkan melalui jalan pintas..Flight..!....Menyakitkan badan..ha.ha korang tak rasa lagi..susahlah mau cerita

Ikut jalan darat lagi banyak tempat dapat dilawati sepanjang perjalanan sebelum tiba ke destinasi akhir..Pemandangan pun luas, cabaran pun hebat berbanding duduk dalam kabin kapal..Selain sengal lutut sebab seat sempit,apa sangat yang boleh kita tengok selain awan, kerusi dan orang keliling. Setiba ke destinasi, kalau naik motor banyak tempat boleh ronda lagi..naik flight? banyak lah pulak 'arrangement' terpaksa dibuat sekiranya ingin melawat banyak tempat..

Kalau masa, kewangan dan kesihatan tak menjadi penghalang memang nak saja aku ronda naik motor ke tempat jauh-jauh ni..pedulilah apa orang nak kata..yang penting..ENJOY..ha ha..!

3 comments:

  1. saya setuju...dan selalunya kalau pihak syarikat suruh saya attend training atau outstation...saya hentam naik motor saya kalau dalam Malaysia ni...tak mau naik flight...sebab naik flight tak seronok dan perjalanan agak terbatas berbanding dengan naik motor ni...

    ReplyDelete
  2. ha..ha..sdr irdina,wife mcmana? mau ke dia ikut ?

    ReplyDelete
  3. setuju 100%, nothing compares overland tour esp. riding... kinda flying without wings

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK