Friday, July 15, 2011

Bulan duit terbang...

Bateri motor pun mahal ...! Usia 2 tahun sudah kena tukar...Bila on enjin lampu dashboard  langsung tak menyala, sistem cut off secara automatik...mekanik bagitau sistem memang macam tu untuk mengelakkan kerosakkan sensor pada motor..macam kawan aku kena..sensor brek ABS dia terus kondem sebab power bateri lemah...kalau nak tukar RM9000! ho ho..

 Hose minyak kereta dari tangki bocor...hose dah 11 tahun dipaksa tukar..


Banyak duit terbang bulan ini...hu..hu..

Minyak enjin/hitam kereta meleleh-leleh..Tukar valve sebelum oil filter- RM1250
Repair kusyen panel pintu -RM370
Repair bumper kereta dan cat semula sebab anak aku sondol tiang-RM250
Polish dan cuci bahagian dalam kereta-RM400
Tukar fuel filter dan hose bocor, minyak petrol meleleh-leleh -RM355.
Motor aku, bateri langsung kong, kena RM330...mujur pilih jenama koyoko, kalau jenama asal diorang mintak RM900...
Tukar 4 biji tayar mpv 2050...

Kejap tadi bini wa telifon bagitau kereta tak boleh start...ish ish ...mekanik dah ingatkan baru ni bateri dah sampai masa kena tukar..hu.hu.huu..duit lagiii.!

2 comments:

  1. Adei... Insurans & roadtax ada yang mati bulan ni tak? :D Kalau tak tentu boleh jatuh koma cam ni! Hehe..

    ReplyDelete
  2. insuran dan rd tax baru saja renew nif, tapi tayar dan servis sume dah dekat nak kena keluar duit lagi...

    ReplyDelete

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK