Thursday, September 8, 2011

Bengkel kenderaan, kita pun boleh..!

Bengkel Harraz Auto di Batu 14 Rawang...milik Sdr Sham...


Cukup-cukup lah tu...dah lama sangat kita bagi orang lain kaya.., apa salahnya kita naikkan dan beri senang orang kita pulak...Lagi pun bukan orang kita tak boleh buat..hanya prejudis kita saja yang masih menebal dan sering mempersoalkan keupayaan orang kita...Biasalah sedikit sebanyak kekurangan.., tapi jangan lah sampai digembar-gemburkan sehingga langsung tak nampak kebaikan...Bila dikeluarkan statistik orang lain menguasai ekonomi.. kita melenting..padahal sebahagian punca ketidakseimbangan itu disumbangkan juga oleh sikap kita. Kita yang menyokong ekonomi mereka tanpa berbelah bagi..Berdasarkan laporan komposisi penduduk Malaysia 2010 melayu penduduk majoriti dengan hampir 70 peratus...issh kalau semua mengambil sikap mendahulukan saudara seagama alangkah bagusnya...

Mana sektor yang boleh kita tolong..kita tolong kecuali kalau benar-benar dah takda pilihan..Penjagaan kenderaan sekarang ni orang kita dah mula ramai yang pakar.. jom bantu mereka...Servis pun kekadang jauh lebih baik dan caj pulak takdalah mahal..pendek kata amat berbaloi...Caj servis MPV mlileage 15000km aku baru ni dengan tukar minyak enjin Petronas Syntium fully sintetik dan oil filter tak sampai RM300 termasuk upah...dapat hadiah bluetooth lagi...

Kereta dan motor memang aku dah tak hantar kat orang lain dah...dari dulu lagi..Kalau motorsikal Mail Motor..sementara v strom aku masih dibawah waranti aku hantar kat NAZA lagi .. baru juga hantar motor servis ke sana 2 hari lepas..servis biasa 10000KM..melayang RM197.. Motor BM aku tu masih terus hantar BMW servis center kat Glenmarie... Yang ini malas nak banyak tangan..Auto Bavaria pun kira ok walaupun caj agak mahal.. dia  dibawah Sime Darby..ramai anak melayu yang berkhidmat disana..Ala biasalah bila bengkel bawah 'Authorized Dealer'...kalau korang hantar kenderaan Nissan kat Tan Chong Motor Servis Center pastinya caj dia akan lebih mahal berbanding bengkel biasa..

Kereta pulak Harraz Auto jadi pilihan...aku puas hati..Kereta burok aku  berusia 11 tahun tu hampir 7 tahun dibawah tangan dia...sebut apa saja yang dia tak boleh buat..tukar gearbox.., baik pulih pelbagai penyakit..?  banyaklah  yang  boleh...kalau tak puas hati pun aku akan tegur terus saja pada tuan punya...setel..

Kepada pengguna lain jomlah kita bantu saudara seagama kita..kepada pemilik bengkel hargai sokongan kami.. sentiasa beri perkhidmatan terbaik anda...Jangan pandang ringan sokongan kami...


No comments:

Post a Comment

CUTI CUTI

Korea - December 29, 2010 Slideshow: Nor’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Seoul, South Korea was created by TripAdvisor. See another Seoul slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM TENGOK